Kinoens utvalgte - mai

"Kinoens utvalgte" er filmer som administrasjonen har sett og ønsker å anbefale til publikummet.

A United Kingdom

Kjærlighetshistorien som inspirerte en hel verden

A United Kingdom er basert på den sanne og fantastiske kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams. Khama var tronarving til landet som nå er Botswana. I 1948 giftet de seg og trosset dermed sine familier, den britiske kolonimakten og ikke minst nabolandet Sør-Afrika som samtidig innførte apartheid. Britiske styrker styrte over Khama sitt land og på grunn av sitt giftemål blir han forvist for evig tid. Med støtte fra folkeopinionen legger de nygifte ut på en reise for å kjempe seg tilbake - og vinne både kjærligheten og landets uavhengighet. Seretse og Ruth sin kamp fikk enorm oppmerksomhet i sin tid og ekteparet inspirerte en hel verden.

 

"Dette er en vakker og følelsesladd film som gjør et inntrykk på sitt publikum"

 

Richard Storken

Spurven Richard vokser opp hos en storkefamilie og tror han er som dem ...

Den foreldreløse spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard, en liten spurv vil ikke klare den lange reisen. Men Richard er en modig fyr, og bestemmer seg for å følge etter. Han vil overbevise "foreldrene" om at han er en stork, bare litt annerledes. Han allierer seg med ugla Olga (og hennes usynlige venn) og den discosyngende kanarifuglen Kiki - og sammen haiker de gjennom Europa med båt, buss og tog, på jakt etter Richards familie. 

 

"Dette er en inspirerende og morsom film med en god historie og flotte visuelle effekter. Filmen kommer til å bli en hit hos barna og den er underholdene for de voksene også"         

 

           

_
_
_